top of page

Ljus tvåa i högt läge i trendiga Hökarängen i behov av lite kärlek.

Russinvägen 4

Hökarängen

SÅLD

Visning

LJUS TVÅA I HÖGT LÄGE I TRENDIGA HÖKARÄNGEN
Hökarängen är modernt och vintage på samma gång. Just därför har området blivit mycket populärt. Stor möda har lagts ned på att ge köpgatan i centrum sin nostalgiska prägel från 50/60-talet. Du bor alldeles intill, högst upp ett 60-talshus med ljus från flera väderstreck och med välplanerade ytor. Glasdörrar inomhus, burspråk och en inglasad balkong sörjer för att ljuset flödar. Du får själv den där blandningen av modernt och tidstypiskt. 60-talsarkitekterna kunde verkligen. Den vida utsikten visar hela tanken bakom Hökarängen: grönska, bilfri centrumgata, lagoma huskroppar, promenadstråk och närhet till kommunikationer. Du har bara någon minut till T-banan.

HUS OCH FASAD
Ljusputsat punkthus i 7 våningar med avskalat lättskötta fönster. Ingång från lugn infartsväg med parkering. Huset omges av gräsmattor och björkar. I huset finns källarförråd.

FÖRSTUGA OCH HALL
Hallen är navet och ger dig välkomnande tillgång till alla rum. Ljuset från det stora köket möter dig genom ett glasparti med glasdörr. I hallen klädhängare och skohylla plus tre garderober/städskåp med släta, mjukt avfasade dörrar i dagsmodern tappning. Stilrena handtag i trä.

WC/DUSCH
Modernt utrustat och helkaklat WC med tvättfat och toalettstol i vitt porslin. Spegelskåp. Ljust grått väggkakel och svartblå klinker på golvet. Dusch bakom duschskynke. Hängare, utkastare och andra detaljer i vitt och rostfritt. Stambytt.

KLÄDKAMMARE
Ljust och rymligt med trägolv, högt sittande hyllor och klädställning.

KÖK/MATRUM
Bakom glaspartiet har du köket och matplatsen. Genom två generösa fönster har du god utsikt över gröna Hökarängen. Vitt i tak och på väggar/snickerier. Blå linoleum på golvet. Höga överskåp, lådhurtsar och underskåp med tidstypiskt släta luckor i diskret ljus boasering. Lång belyst diskbänk och två avställningsytor med mörk träskiva. Stänkskydd i vitt kakel. Notera den charmiga kryddförvaringen a la 60-tal över diskbänken. Kyl/frys, hällspis med ugn och plats för diskmaskin. Till detta ett skafferi från golv till tak. I matplatsen har du plats för ett rejält matbord för minst sex personer.

VARDAGSRUM
Det luftiga vardagsrummet ger dig ljus från två väderstreck genom glasparti/spanjolett mot balkongen och två stora fönster i burspråket. Stavparkett, vitt tak och ljust tapetserade väggar. Fönsterbrädor i sten. Här kan du verkligen njuta av höjden och utsikten. Du har plats för soffgrupp med bord, medieenhet, hyllor och allt det andra som ett vardagsrum behöver. Och matplats väljer du kanske efter solen – antingen i det ljusa köket eller det ljusa vardagsrummet.

BALKONG
Balkongen vetter mot två ytterväggar och sticker ut som en fartygsför från fasaden. Kvadratformen gör den lättmöblerad. Inglasningen väderskyddar från alla håll. Plats för kafébord och stolar samt egna odlingar. Och här är förstås ytterligare en ljus mat- eller fikaplats.

SOVRUM
Sovrummet intill har vitt tak, ljust tapetserade väggar och sandfärgad linoleum på golvet. Fönster med vädringslucka och fönsterbräda i sten. Här finns gott om plats för en dubbelsäng, sängbord samt förvarings- och sittmöbler.

ÖVRIGT
I tidstypisk anda är parker och grönområden insprängda i bebyggelsen. Du har nära till ett större friluftsområde i Fagersjöskogen och vid sjön Magelungen. Ishall, sporthall och tennis någon kilometer från dig. Närmaste badplats i näraliggande Drevviken. Skolor, shopping och service finns i området. Med T-banan tar du dig dessutom snabbt till Farsta Centrum och det stora utbudet där. Brf Sirapen är en stabil förening och huset är stambytt. Föreningen har både eget gym och gästlägenheter.

KOMMUNIKATIONER
Med två minuter till Hökarängens T-bana har du de bästa resemöjligheter. En kort resa tar dig till Stockholms centrum. Dessutom har du tillgång till en bred meny bussar samt goda bilförbindelser via Örbyleden.

Fakta om bostaden

TYP AV BOSTAD

Lägenhet

ÄGANDEFORM

Bostadsrätt

ADRESS

Russinvägen 4

OMRÅDE

Hökarängen

KOMMUN

Stockholm

FÖRSAMLING

Farsta

PRIS

SÅLD

AVGIFT

3.687kr

SENASTE BUD

2.720.000 kr

ANBUDSDATUM

2024.05.21

STORLEK

2 rum och kök

BOYTA

59 kvm

BIYTA

TOMT

ANTAL SOVRUM

1

ANTAL BADRUM

1

ANTAL GÄST WC

VÅNING

7 tr

TILLTRÄDE

Efter överenskommelse

STATUS ENERGIDEKL.

BALKONG

Ja

ANDEL I FÖRENING

0,97511

PANTSÄTTNING

0,97511

FÖRRÅD

Ja

Driftskostnad

ESTIMERAD DRIFTKOSTNAD

Fastighet

BYGGNADSÅR

1961

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

HISS

FÖNSTER

Treglas

VÄRME

Fjärrvärme

VENTILATION

TV/BREDBAND

Ingår med ett större antal kanaler & 100 MB

ENERGIPRESTANDA

KONTAKT

BO LINGSERIUS

Fastighetsmäklare

KONTAKT

KLARA DANIELSSON

Mäklarassistent

Bilagor

Intresseanmälan
Passion for Homes

Tack för ditt intresse! Vi återkommer så snart vi kan!

Alla bilder
bottom of page