top of page

Trevlig trea vid Skinnarviksbergen

Ludvigsbergsgatan 13, 118 23 Stockholm

Södermalm

SÅLD

Visning

Bostadsrätt 3 rok med balkong. Ludvigsbergsgatan 13, 81 kvm, 4 trappor. Hiss.
WC samt dusch/tvättrum och stort förråd plus klädkammare.
Solid skuldfri förening. Byggår 1963. VISAS Efter överenskommelse!

HALL
Från trapphuset kommer du in i hallen som är navet i lägenheten. Vitt i tak, ljusa tapeter och vita snickerier. På golvet heltäckningsmatta. Fasta garderober för klädförvaring. Ljus från norr och söder via kök, vardagsrum och sovrum. I fonden dörr till ett stort förråd.

WC
Till vänster om ytterdörren ett WC med grafitgrå klinkers, vita väggar och vitt tak. WC-stol och handfat i vitt. Kommod och belyst spegelskåp i brunt. Grafitgrått kakel stänkskyddar handfatet.

VARDAGSRUM
Hallen leder dig till det ljusa vardagsrummet, lägenhetens största. När löven faller på hösten får du utsikt över Riddarfjärden. Ljuset kommer från tre stora fönster som vetter mot Ludvigsbergsgatans träd och Ludvigsbergs pampiga herrgård. Vitt i tak och snickerier och ljus ekparkett på golvet. Tapet i ljus körsbärston. Här får du plats med din stora soffgrupp, mediecentret, bord och de möbler som du gärna visar upp.

SOVRUM 1
Det går inte annat än att bli förtjust över planlösningen. Sovrummet vetter mot lugna Ludvigsbergsgatan och nås via dörr från vardagsrummet. Vitt i tak, ljus linoleum på golvet och vita snickerier. Ljust mönstrade tapeter.Två stora fönster släpper in ljuset som färgas av grönskan utanför. Plats för dubbelsäng, säng- och sittmöbler samt hylla och kanske en byrå. Och så har du förstås den angränsande klädkammaren.

KLÄDKAMMERE
Här har du ett genomgående klädrum med ingång från både hall och sovrum. Fasta garderober och klädhängare gör att du kan förvara alla dina kläder här. Ytterkläder når du från hallen, din privata garderob från sovrummet.

KÖK/MATRUM
Kök och matplats vetter mot söder och ljuset flödar från två stora fönster. Inredningen är tidstypiskt praktisk med solgula, släta luckor mot vita stommar och trendiga sextiotalshandtag. Mycket gott om förvaring och avställningsplats i skåp, hurtsar och lådor. Hällspis med ugn samt spisfläkt i rostfritt. Kyl och frys i vitt samt lång diskbänk under stänkskyddande ljust kakel. Vit i tak, på väggar och snickerier. På golvet ljus stavparkett. Matplatsen är som sig bör vid fönstren. Plats för bord för 4 till 6 stolar. En bra plats att börja dagen med frukost och utsikt mot den gröna gården.

DUSCH/BADRUM
Innanför köket finns ett rejält duschrum med Bosch tvättmaskin. Grafitgrå klinkers och ljust marmorerat kakel på väggarna. Två högt placerade fönster. Dusch och förvaringshyllor för toalettartiklar bakom duschgardin. Vitt tak. Stort belyst spegelskåp över ett brett porslinshandfat. Gott om förvaring i kommodskåp. Utkastare och kranar i rostfritt.

SOVRUM 2
I fonden ett ljust glasparti med fönster och spanjolettdörr till balkongen. Vitt i tak och på snickerier. Ljus tapet och ljus linoleummatta på golvet. Plats för stor dubbelsäng, flera förvarings- och sittmöbler samt hyllor. Fast här kan du lika gärna ha ett extra vardagsrum eller arbetsrum.

BALKONG
Den inglasade och vindskyddade balkongen är din egen berså mitt i staden. Gott om plats för kafébord och stolar och utsikt mot den lummiga innergårdens lekplats, träd, gräs och buskar. Sobra vita balkongräcken.

ALLMÄN INFORMATION
Solid och skuldfri förening nära Högalid och Skinnarviksbergen. Det hörs att din trea ligger på Söders höjder men du har bara en kort promenad till Hornsgatans myller och utbud. Du bor modernt men med Söders gamla träkåkar och Riddarfjärdens utsikt inpå knuten. Med gröna Skinnarviksparken som närmaste granne får du en garanterat lugn vrå vid Söderpulsens knut. Tre rum och kök med bonus kan man säga. Lägenheten känns större än så. WC plus dusch/tvättrum, förråd och klädkammare. Cykelvänliga kvarter och närhet till långa kajpromenader, och till Långholmen och Reimersholme. Och som sagt: Bara några minuter till all tänkbar service, gym, matbutiker, restauranger, krogar och shopping. På köpet får du en stor inglasad balkong med utsikt över en grönskande innergård.

BYGGNAD
Byggt 1963 i tidstypisk stil med putsad fasad i ljusgrått med grafitgrå kontrastfält. Stora fönsterytor med grafitgrå bågar. Utsikt över stadshuset och när löven faller från träden även över Riddarfjärden. På baksidan en stor grön gård med lekplats, träd, buskar, plaskdamm och gräsmatta. Brf Ludvigsberg.

Allmänt Brf Ludvigsberg förvärvade fastigheten 1994 och består av 61 bostadsrätter, en hyresrätt samt fem lokaler med hyresrätt.
Föreningen omfattar adresserna Ludvigsbergsgatan 13-21 och Gamla Lundagatan 2-4. Föreningen är en sk äkta bostadsrättsförening och fastighetens tomträttsavtal har nu omförhandlats till ett tjugoårigt avtal mao fram till 2043 .
Föreningen har en god ekonomi och är skuldfri.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2009 - Investering i ventilationsanläggningen, takrännor etc.
2010 - Nya entrépartier och utbyggnad av källarkontor.
2013 - Stambyte i hela fastigheten, klart våren 2014 - Renovering av nedre cykelrummet och byte av dörrar i korridorer och fasad.
2015 - Nytt fastighetsnät för internet, tv och telefoni, renovering av övre cykelrummet, renovering av tvättstugan, nytt cykelställ Gamla Lundagatan.
2017 - Renovering av lokal Ludvigsbergsgatan 19.
2018 - Renovering av lokal ink ny ventilation Ludvigsbergsgatan 17. Åtgärd ventilation i lokal Gamla Lundagatan 2. Ny ventilation samt öppning av nödutgång i lokal Gamla Lundagatan 4. 2020 - Renovering badrum och utrymningsdörr av lokal Gamla Lundagat. 2. 2021 - Gamla balkonger rivs och ersätts av nya som är större och inglasade. 2022 - Renovering av tak samt målning av korridorer och trapphus.
2023 - Målning av korridorer och trapphus slutförs. Renovering, ommålning och isolering av balkongdörrar och fönster. Ekonomi: Föreningen har en mycket god ekonomi och är skuldfri med kapital för kommande renoveringar. Gemensamma utrymmen: Föreningen har 47 parkeringsplatser som hyrs ut för 900 kr/mån till de boende. Vissa platser hyrs ut externt och finns det önskemål om plats från boende i föreningen så sägs den externa hyresgästen upp och platsen går istället till den boende i föreningen. Det finns en gemensam fullt utrustad tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare ett torkskåp o mangel. Cykelrum samt sopnedkast finns i varje trapphus. Det finns även barnvagnsrum. Kabel-tv och bredband: Fastigheten är uppkopplad till bredband via Stockholms Stadsnät, i månadsavgiften ingår uppkoppling 1000/1000 Mbit. För högre hastighet tecknas avtal separat. Leverantör av Tv-program är Sappa. Övrigt: I källaren finns 53 förråd i olika storlekar att hyra från 80 kr/mån.

OMRÅDESBESKRIVNINGAR
Här på gamla Söder har du inte långt till gamla historiska miljöer. Utanför fönstret har du pittoreskt röda träkåkar och den magnifika herrgården Ludvigsberg (numera kontor). Monteliusvägens kåkstad och svindlande stockholmsutsikt når du på några minuter, liksom Münchenbryggeriet, Bysistorget och Hornsgatans hela utbud av service, restauranger och nöjen. Sjukvård, service, förskolor och skolor finns i närheten.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationerna är goda. Du har nära till flera busslinjer och till tunnelbana

Fakta om bostaden

TYP AV BOSTAD

Lägenhet

ÄGANDEFORM

Bostadsrätt

ADRESS

Ludvigsbergsgatan 13, 118 23 Stockholm

OMRÅDE

Södermalm

KOMMUN

Stockholm

FÖRSAMLING

PRIS

SÅLD

AVGIFT

3450 kr/månad

SENASTE BUD

7.470.000 kr

ANBUDSDATUM

2023-09-01 07:25

STORLEK

3 rum och kök

BOYTA

81 kvm

BIYTA

TOMT

ANTAL SOVRUM

2

ANTAL BADRUM

1

ANTAL GÄST WC

1

VÅNING

4 av 7

TILLTRÄDE

Efter överenskommelse

STATUS ENERGIDEKL.

Utförd

BALKONG

Ja

ANDEL I FÖRENING

0,0151087

PANTSÄTTNING

0,0151087

FÖRRÅD

Driftskostnad

ESTIMERAD DRIFTKOSTNAD

4200 kr/år

Fastighet

BYGGNADSÅR

1963

BYGGNADSTYP

HISS

Ja

FÖNSTER

Treglasfönster

VÄRME

Fjärrvärme

VENTILATION

TV/BREDBAND

Stadsnät

ENERGIPRESTANDA

KONTAKT

BO LINGSERIUS

Fastighetsmäklare

KONTAKT

KLARA DANIELSSON

Mäklarassistent

Bilagor

Intresseanmälan
Passion for Homes

Tack för ditt intresse! Vi återkommer så snart vi kan!

Alla bilder
bottom of page