top of page

Lugn Mälar-fristad på Lovön/Drottningholm

Prästvik 6B

Drottningholm

5 800 000 kr hbj

Visning

Visning 16 juni kl 13:00-13:30

”Solen glimmar blank och trind, vattnet likt en spegel.” Bellmans mälarpastoral blir verklighet här i Prästvik på Lovön, bara några kilometer från Drottningholm. Du bor intill en vacker vik vid Mörbyfjärden, i en skyddad miljö tillsammans med några få grannar i ett trädgårdslandskap. Du springer snabbt ner till badstranden och har båtliv, skogspromenader och fjärdar bokstavligen inpå knuten. Du får ett hus med två wc, dusch och badkar samt ett välplanerat kök med god förvaring, kyl/frys och diskmaskin. Kommunalt vatten och avlopp året runt samt bergvärmepump. Övre planet har två rum samt kök och wc/dusch, souterängplanet wc, bad, tvättstuga samt ytterligare användbara rumsutrymmen. Huvudsovrummet är stort med gott om förvaring i garderober. Bra plats att parkera bilen på infarten.

HUS OCH TOMT
Hus med entréplan och souteräng med fasad i solgul metallpanel över tegelstomme. Valmat tegeltak och betonggrund. Vita knutar och fönsterbågar och svarta plåtdetaljer. Moderna tvålufts/tvåglasfönster. Huvudingång samt utgång mot liten altan. Grön tomt om sammanlagt 639 kvm med gräsmatta och fruktträd. Tomten inramas av en grön häck som skärmar av mot det omgivande trädgårdslandskapet med ett tiotal hus. Även staket mot granntomten. På tomten finns ett litet förråd, även det solgult.

HEJ! VÄL MEDVETEN OM ATT PLANLÖSNINGEN PÅ KÄLLARPLAN INTE STÄMMER RIKTIGT MEN GER EN INDIKATION: SE ÄVEN DE PLANLÖSNINGAR SOM FINNS BLAND BILDER PÅ INREDNING AV VIND SOM ETT ANTAL GRANNAR GJORT: SE ÄVEN BILDEN PÅ TRAPPA TILL VINDEN SOM GRANNEN HAR INSTALLERAT: Obs den som köper får söka bygglov och vi garanterar inte möjligheten även om sju fastigheter har inrett vinden.

ENTRÉPLAN

HALL/ENTRÉ
Fem trappsteg tar dig upp till entrén med plats för ytterkläder och skor och inredd i lindblomsgrön tapet och vitt tak hela entréplanet hat 2,7 meters takhöjd. Vidare till en kort mönstertapetserad korridor med ingångar till entréplanets rum.

KÖK OCH MATRUM
Det rymliga köket till höger har vitt tak och delvis ljust gula och vita väggar och vita snickerier samt bröstpanel i laserad furu. Linoleumkork på golvet. Gott om ljus från stort fönster. Kanske vill du ha ett litet matbord just här, för frukostarna. Köket har elspis med ugn och spisfläkt, kyl/frys i vitt, Diskbänk med hög utkastare samt två bänkytor. Stänkskydd i vitt kakel ovanför. Gott om förvaring i överskåp, underskåp och lådor med släta luckor i ljust gult och trähandtag. Till detta städskåp och skafferi.

VARDAGSRUM
Här har du ljus från sydväst genom två stora fönster samt en glasad spanjolettdörr mot den lilla altanen. Glasad dörr mot hallkorridoren. Vitt tak och vita snickerier, ljust tapetserade väggar samt boaserat tarkettgolv. Vita fönsterbrädor över klassiska radiatorer med lameller. Rummet ger plats för soffgrupp, bord, medieenhet och förvaringsmöbler, ja allt du förväntar dig av ett vardagsrum. Öppnar du mot altanen får du ett rum halvvägs mellan ute och inne.

ALTAN
Det här är ingen bred paradaltan men ger dig en mysig fikaplats i solen för ett bord och några stolar. Betonggolv och balustrad i trä.

SOVRUM
Du har ett rejält sovrum i entréplanet med direkt ingång till wc/dusch. Gott om förvaring i inbyggda garderober/överskåp med släta vita luckor och diskreta handtag. Vitt i tak, vita snickerier, ljust tapetserade väggar och linoleum på golvet och under mattan ett trägolv av okänd kvalitet. Ljus från fönster i två väderstreck. Plats för dubbelsäng, säng- och sittmöbler samt ytterligare förvaringsmöbler.

WC/DUSCHRUM
Vitt i tak, ljust gul våtrumstapet samt svart linoleum på golvet. Wc-stol och handfat i vitt med spegelskåp ovanför. Ytterligare ett spegelskåp finns vid det högt placerade fönstret. Golvbrunn och dusch bakom duschgardin. Kranar i rostfritt.

SOUTERRÄNG
Det nedre planet är lika stort som entréplanet och har fem rumsutrymmen varav ett par har använts som sovrum. En glasad dörr leder upp till trädgården. Här finns goda möjligheter att själv inreda och skapa nya funktioner. Taken är vita och grovputsade, fönstren högt placerade.

TVÄTTSTUGA/BADRUM
Det största rummet är kombinerad tvättstuga och badrum med ett vitt badkar och handfat samt tvättmaskin. Vitt tak, vitmålade betongväggar och betonggolv.

WC
Extratoaletten har vita grovputsade väggar och en wc-stol i vitt.

MÖBLERINGSBARA RUM
Två av rummen i källaren går att använda som sovrum. Vita grovputsade tak och högt placerade källarfönster. Det ena rymligare rummet är tapetserat i rosa med grön golvmatta. I ett hörn finns bergvärmepump installerad. Det andra rummet är mindre, tapetserat med blommor och har roströd heltäckningsmatta. Ytterligare ett rumsutrymme finns som går att ta i anspråk.

FASTIGHETEN
Stambyte 2007
Yttertak 2010
Värmepump (bergvärme) installerad 2006
El 1990
Dränerat 1992
Fasad slutet 70-talet

BREDBAND
Telias öppna fibernät vilket innebär att det går att välja bland flera olika tjänsteleverantörer.

OMGIVNINGAR
Vi kan helt enkelt konstatera att du är på Lovön/Drottningholm och det vackra kulturlandskapet där. Skogar, ängar, dungar, promenadvägar och Mälarfjärdar så långt ögat når. Några steg och du är vid en vacker Mälarvik med badplats och utsikt över Färingsö. Golfbana hittar du vid Drottningholm.

KOMMUNIKATIONER
Vill du inte ta bilen finns goda bussförbindelser till Brommaplan. Knappa 15 minuters färd. Närmaste busshållplats några hundra meter från Prästvik, i Strömdal. Finns även vid Lovö. kyrka. Till stora Ekerövägen har du cirka tre kilometer. Med bil till Stockholms city tar det ungefär en kvart. Till Tappströms ICA-affär, restauranger och småbåtshamn cirka 10 minuter.

Fakta om bostaden

TYP AV BOSTAD

Hus

ÄGANDEFORM

Äganderätt

ADRESS

Prästvik 6B

OMRÅDE

Drottningholm

KOMMUN

Ekerö

FÖRSAMLING

Ekerö

FASTIGHETSBETECKNING

Ekerö Lovö Prästgård 1:20

STORLEK

2-4 rum och kök

BOYTA

69

BIYTA

69

TOMT

639 kvm

ANTAL SOVRUM

1

ANTAL BADRUM

1

ANTAL GÄST WC

1

PRIS

5 800 000 kr hbj

TILLTRÄDE

Efter överenskommelse

SENASTE BUD

Tvåglas

STATUS ENERGIDEKLARATION

ANTAL PANTBREV

2

SUMMA PANTBREV

940 000 kr

FÖRRÅD

Ja ca: 25 kvm

Driftskostnad

ESTIMERAD DRIFTKOSTNAD

ca 15 000kr

Fastighet

BYGGNADSÅR

1938

BYGGNADSTYP

1 plan med soutteräng

FASAD

Plåtpanel

TAK

Taktegel

STOMME

Trä

BJÄLKLAG

Trä

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt

FÖNSTER

Tvåglas

UPPVÄRMNING

Vattenburen bergvärme

VENTILATION

Självdrag

KONTAKT

BO LINGSERIUS

Fastighetsmäklare

KONTAKT

KLARA DANIELSSON

Mäklarassistent

Intresseanmälan
Passion for Homes

Tack för ditt intresse! Vi återkommer så snart vi kan!

Alla bilder
bottom of page