top of page

Stort och ljust i villastaden – en hyllning till 60-talet

Neptunistigen 44 , 165 71 Hässelby

Hässelby

SÅLD

Visning

Supportrar till 60-talets öppna och förnuftiga arkitektur kan inte undgå att älska det här gavelhuset i gröna Hässelby villastad. Två ljusa och luftiga plan i ena änden av en lugn gata. Genomtänkta ytor och material av hög kvalitet förkroppsligar 60-talets dröm om ett vackert och praktiskt boende. Generös fönsterplacering som släpper in ljus men skyddar det privata. Ekparkett, även i köket. Fyra sovrum. Tvättstuga, garage och förråd bekvämt integrerade i huset. 2 WC plus separat badrum. Mysig, väderskyddad uteplats med öppen spis.

HUS
Tvåplanshus i vit spriputs med vita fönsterfoder och svart vinklatsadeltak med nyligen omlagd takpapp. Tomten vetter mot en lugn skogsdunge och park..

ENTRÉ OCH HALL
Entré från gatan, väderskyddad av balkongen ovanför och med tonat glasparti. Hall med fasta garderober, kläd- och skohylla samt dörrar till kök, vardagsrum och WC. Ljust stengolv. Vita väggar, tak och snickerier. Dörrblad i mörkt trä.

WC/BADRUM
Hallens WC har en mörkblå kakelvägg, i övrigt ljust målade väggar. Mosaikgolv. WC-stol och handfat i vitt porslin. Väggspegel och hängare.

KÖK/MATPLATS
Det rymliga köket har också plats för ett frukostbord för fyra. Vitt tak och ljust gula väggar samt ekparkett. Längs ena sidan generöst med hurtsar, lådor och överskåp i blont ljust trä samt skafferi. Hällspis med ugn, spisfläkt, diskmaskin och lång diskbänk med stänkskyddande kakel samt färgat betongglas som släpper in extra ljus. Arbetsyta framför ljust fönster. På motstående sida kyl och frys samt städskåp. Moderniserat men med bevarande av 60-talskänslan.

MATRUM
Intill köket finns det ljusa matrummet med stort perspektivfönster. Plats för matbord för sex personer plus förvaringsmöbler. Lågt placerad fönsterbräda och radiator. Vitt tak, ljusa väggar och ekparkett. Matrummet hänger samman med det stora vardagsrummet intill. Här finns också ett diskret inbyggt linneskåp.

VARDAGRUM
Vardagsrum och matrum är navet i de sociala utrymmena, väl belysta av ljusa fönster. Vitt tak, ljusa väggar och ekparkett. Plats för stor soffgrupp med bord, mediecenter samt prydnads-, förvarings- och sittmöbler. Gott om utrymme för tavlor och väggprydnader. Den öppna spisen infälld i ett stilrent vitputsat väggelement. Vid sidan fönster och spanjolettdörr mot skyddad uteplats. I och med att huset är gavelradhus har du fönster åt trehåll.

UTEPLATS
Utanför vardagsrummet ligger den upphöjda uteplatsen belagd med gråsvart skiffer. Halva platsen utgörs av loggian utanför garaget och är under tak. Här kan du i lugn och ro fika oavsett väder. Infravärmen håller dig varm kalla. I vinkel ligger den öppna delen med plats för sittmöbler och med en öppen spis i tegel. Myseld, grillning eller värmande höstbrasa. Det är bara att välja.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan med tvättmaskin, förvaring och vattenho når du från köket. Här finns också ingång till garaget intill.

GARAGE
Det rymliga tänkta 2 bilsgaraget har liksom andra rum ljusinsläpp via stora fönster. Här finns också en utgång mot trädgården, uteplatsen och det separata kallförrådet.

TRAPPA
Den centralt placerade trappan mot andra planet avgränsar det sociala utrymmet från det privata och har ett eget konstnärligt värde. Trappenheten är öppen konstruktion i solid ek som släpper in ljus från och till båda planen.

ALLRUM
På andra planet mynnar trappan i ett allrum/lekrum som ger tillgång till sovrum, WC och badrum. Ekparkett, ljust målade väggar och stora perspektivfönster. Plats för soffgrupp, förvaring och mediecenter. Tak i ljust trä.

WC
WC-stol, handfat och bidé i vitt. Spegelskåp. Mosaikgolv, en medelhavsblå kakelvägg, en vit målad vägg. Högt placerat fönster. En dörr leder in till badrummet.

BADRUM
Även här medelhavsblå kakelvägg och en vit vägg. Mosaik på golvet. Handfat och badkar i vitt. Spegelskåp hängare och förvaringsskåp. Sminkbord under spegel samt förvaringshurts. Högt placerat fönster.

SOVRUM 1
Samtliga sovrum har ekparkett, vita tak och snickerier samt ljusa väggar. Det största av dem har tre inbyggda garderober, plats för stor dubbelsäng, förvaring och sittmöbler och en ljusinsläppande spanjolettdörr mot den lilla balkongen.

SOVRUM 2
Obetydligt mindre med plats för dubbelsäng. Även här tre fasta garderober och plats för ytterligare förvaringsmöbler.

SOVRUM 3
Övriga sovrum är nästan lika stora och kan naturligtvis användas även som bibliotek eller arbetsrum. Gott om plats för hyllsystem, skrivbord och förvaring. Eller sängar och sängmöbler.

KLÄDKAMMARE
Från sovrum 3 och 4 når du också till klädkammaren med två fasta linneskåp och gott om plats för förvaring av kläder och skor.

SOVRUM 4
Liksom övriga sovrum finns här plats för antingen sängar och sängmöbler eller skrivbord, gym eller liknande.

TRÄDGÅRD
Den trevliga välvårdade insynsskyddade trädgården med gott om perenna växter och buskar som har lång blomningsperiod.

OMGIVNINGAR
Hässelby villastad är ett lugnt och grönt område vid Mälarens strand. Utan att trängas med stora centrumområden har du ändå nära till skolor, förskolor, handel, service och vård. Nära också till badplatser, småbåtshamn, bibliotek och idrottsanläggningar. En kort promenad tar dig rakt ut i Grimstaskogen. På andra sidan Mälarviken ser du Färingsö. Mälarskärgården ligger utanför knuten.

KOMMUNIKATIONER
En kort promenad från dig ligger Hässelby Strands och Hässelby Gårds t-banestationer. Via flera busslinjer kan du ta dig antingen till Stockholms innerstad eller till intilliggande områden.

Fakta om bostaden

TYP AV BOSTAD

Hus

ÄGANDEFORM

Villa/kedjehus

ADRESS

Neptunistigen 44 , 165 71 Hässelby

OMRÅDE

Hässelby

KOMMUN

Stockholm

FÖRSAMLING

Hässelby

FASTIGHETSBETECKNING

Stockholm Stjärnbräckan 16

STORLEK

6 rum och kök

BOYTA

177 kvm

BIYTA

28 kvm garage tänt som 2 bilsgarage

TOMT

422 kvm

ANTAL SOVRUM

4

ANTAL BADRUM

1

ANTAL GÄST WC

1

PRIS

SÅLD

TILLTRÄDE

Efter överenskommelse

SENASTE BUD

2-3 glas

STATUS ENERGIDEKLARATION

ANTAL PANTBREV

5

SUMMA PANTBREV

500 000 kr

FÖRRÅD

Ja

Driftskostnad

ESTIMERAD DRIFTKOSTNAD

29.000 kr/år

Fastighet

BYGGNADSÅR

1968

BYGGNADSTYP

Kedjehus

FASAD

Putsad

TAK

Papptak

STOMME

Trä

BJÄLKLAG

Trä

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt

FÖNSTER

2-3 glas

UPPVÄRMNING

Direkverkande & värmepump

VENTILATION

Självdrag

KONTAKT

BO LINGSERIUS

Fastighetsmäklare

KONTAKT

KLARA DANIELSSON

Mäklarassistent

Intresseanmälan
Passion for Homes

Tack för ditt intresse! Vi återkommer så snart vi kan!

Alla bilder
bottom of page